Meteen naar de inhoud

Meer over planten…

GRADINKA kweekt zelf de planten op voor de productie van de zalven, zepen, tincturen en zaden. Elk jaar, in mei en juni,  staan wij ook met plantgoed op plantjesmarkten onder andere in Lent en Hernen. Deze markten gaan weer niet door in verband met de beperkende maatregelen voor corona, maar kleinschalig zien wij wel kans om de plantjes toch bij de klanten te krijgen. Op zaterdag 8 mei organiseren we weer  “GRADINKA ACHTEROM”.

Vitaal

Wij werken vanuit het inzicht, de kennis en de werkwijze die opgedaan is op de biologisch-dynamische landbouwopleiding aan de Kraaybeekerhof in Driebergen, en op de herboristenopleiding van
De Sprenk in De Mortel. De planten worden geteeld volgens
biologisch dynamische richtlijnen, al heeft GRADINKA nog geen officieel keurmerk. We werken natuurlijk zonder kunstmest of pesticiden. Voor de verzorging van de planten houden we rekening met de stand van de planeten en gebruiken voor de opkweek biologische zaai- stek- en potgrond.
Kortom: we kweken gezonde en vitale planten.
Op de nieuwspagina vind je de  Plantenlijst: je kunt dan plantjes reserveren en op zaterdag 8 mei je planten ophalen. Voor de adresgegevens zie Plantjeskraam Gradinka Achterom. Afhankelijk van hoe druk het gaat worden kunnen we zonodig een tijd afspreken.

Speciale bestelling

Mocht je naar speciale planten op zoek zijn: waag een poging om het te vragen, want niet alle planten ‘halen’ steeds de website. Neem alsjeblieft contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden: info@gradinka.nl