Meteen naar de inhoud

Nieuws van Gradinka…

…en hoe staan we er voor…

Korte vakantie

Een heerlijk tijd in Bulgarije gehad, maar nu ben ik weer aan het werk. Nieuwe bestellingen worden dus weer als vanouds zo snel mogelijk verstuurd.

3 augustus 2022: we gaan er even tussenuit!

Je kunt gewoon een bestelling plaatsen,
maar wij zullen die pas versturen in de tweede helft van augustus 🙂

16 juli 2020: nieuwe zaden, verse oogst.
Ondanks de regen was de open dag een leuk succes.

Die regen van toen zitten we nu naar te snakken: het is droog…..
Maar: de eerste zadenoogsten zijn al weer gedaan. Vooral die van de ROOMSE KERVEL, ENGELWORTEL én van de ZWARTMOESKERVEL zijn prachtig! Zij kunnen het best direct gezaaid worden voor een goede kieming nog net vóór of vroeg ná de winter.
ER is nog veel meer te zaaien: alle tweejarige en meerjarige bloemen en kruiden. Kijk maar eens rond in de zadenlijst. 🙂

Alvast even vooruitkijken: de geplande plantenmarkt in Hernen gaat niet door.
Zondag 5 juni: OPEN MIDDAG op de GRADINKA tuinen!
Verdere info : kijk op de website van VELT.

za/zo, 28-29 mei van  10:00 – 18:00 uur bij Schloss Moyland:
Kräutergartenfest oftewel: Kruidentuinfeest.

Op naar de volgende markt, deze keer in Duitsland, even voorbij Kleve.

Een markt waar alles in het teken van kruiden staat, op de prachtige locatie van het kasteel. Hun kruidentuin is onder andere ingericht naar de thema’s van Hildegard von Bingen. Alleen al de rondleiding door deze boeiende kruidentuin is de moeite waard, én GRADINKA zal er staan met kruidenplanten, zalf, zeep, zaden en tincturen.
Meer info vind je HIER

14 mei, voorjaarsfair in Ressen.
Zo, de markt in Oelegem zit er weer op: twee gezellige dagen op een gastvrij kasteel-domein, voor herhaling vatbaar. Nu op naar de volgende plantjesmarkt, oftewel Voorjaarsfair,  op 14 mei in Ressen, in de Betuwe, bij Landwinkel De Woerdt. Hier iets meer informatie.  Gradinka staat bij de kraamhouderslijst aangekondigd als Hedwig Schoots, en zal er staan met plantgoed van groenten en kruiden, verder zalf,  zeep en zaden.

* 30 april en 1 mei 2022: TUINKRIEBELS,
   Plantenmarkt en tuinbeurs in Oelegem, bij Antwerpen.

GRADINKA zal er beide dagen ook zijn met plantjes, zaden, kruidenzalf en kruidenzeep.
In de loop van deze maand zullen we een lijst presenteren van het plantgoed.
Als je wilt kun je een en ander van te voren reserveren, via onze website.

* De detox-voorjaarsaanbieding van maart wordt nog een maand verlengd!.

19 en 20 Maart 2022 Zaden-ruilbeurs in Amsterdam!

Jaaa, eindelijk weer! De eerste fysieke zadenruilbeurs wordt dit jaar georganiseerd door de Fruittuin van West, in Amsterdam. Vanuit het idee  “Reclaim the seeds” wordt dit een groot feest van zaden ruilen, zaden verkopen, lezingen en workshops. Dat allemaal op de inspirerende plek van de Fruittuin van West. HIER kun je meer informatie vinden over het gebeuren. GRADINKA zal er beide dagen ook zijn met zaden, kruidenzalf en kruidenzeep. Als je wilt kun je een en ander van te voren reserveren, via onze website.

Maart 2022 Voorjaarsaanbieding.

We zijn weer gezegend met een paar zonnige dagen. Misschien nog even wennen, na de winter, misschien ben je, net als wij, alweer de tuin ingedoken?​
Het is een geschikte tijd om een voorjaarskuur te doen, een zogenaamde detox.
Dat kan met verse brandneteltoppen, daslook, berkensap, en van de paardenbloem het blad en de bloemen. GRADINKA heeft die reinigende, opbouwende plantkracht “gevangen” in verschillende tincturen. Deze detox-tincturen zijn de hele maand maart in de aanbieding met 25% korting.
Elf tincturen met verschillende accenten: reinigend en ondersteunend voor de lever, gal, nieren, het bloed en/of algehele detox. Mét een link naar elke tinctuur voor meer informatie, zijn het zijn de volgende tincturen:
berkenblad,
brandnetel,
guldenroede,
kaardebol,
koriander,
mariadistel,
paardenbloem,
robertskruid,
stinkende gouwe,
wilde marjolein
zomeralsem.
Wij wensen je een gezonde detox!

7 januari 2022: Zeepworkshop in aangepaste vorm!

De geplande workshop op 7 januari 2022 voor 6 personen kan in die vorm niet doorgaan. Om belangstellenden tóch in de gelegenheid te stellen nog op tijd mooie hartenzeep te maken voor Valentijn, hebben wij besloten de workshop open te stellen voor maximaal 2 personen, in de werkkeuken van Gradinka zelf. Voldoende afstand, voldoende ventilatie… Kijk hier voor verdere informatie en opgave.

December 2021: Nieuwe zadenvoorraad.
De winter moet nog komen, maar veel mensen hebben al lentekriebels, of zijn gewoon mooi op tijd om hun nieuwe tuinseizoen te plannen. De zadenbestellingen lopen al weer parallel aan die van de zalven en zepen. Ons assortiment zaden schuift steeds verder van de groenten weg, in de richting van nog meer kruiden en bijzondere planten.    

  Eentje verdient een plek in de schijnwerper: de FERULA.
Woorden schieten tekort, dus kijk maar naar de plaatjes! 🙂

November 2021: De ‘kerstboompjes-workshop’ is gesloten voor inschrijving,
MAAR er is al een nieuwe datum geprikt:
vrijdag 7 januari, met als thema “Valentijn”

Kijk hier voor meer informatie.

oktober 2021: Workshop ambachtelijke zeep nu ook in Nijmegen!

De datum staat vast : vrijdagavond 26 november, van 19:30-22:00

De plaats is gereserveerd: Werkplaats de Witt, in het oude centrum van Nijmegen en op loopafstand van het station.
De inhoud staat vast: vanwege de naderende kerst gebruiken we de speciale kerstboompjes zeepvormen. Eerst maken we een basis-olijfzeep om de procedure te leren kennen, en in een tweede recept met kruiden, geur en desgewenst ook kleur.

                                        

De mogelijkheid om te reserveren en verdere informatie vind je hier op de zeeppagina.

De zeepjes zijn ook kant-en-klaar te bestellen. Er zijn nog roze (roos) en blauwe (lavendel)  op voorraad. De groene zijn momenteel op, maar over twee weken weer te leveren. Voor ‘grote haast’ of voor grotere aantallen, bijvoorbeeld voor een kerstpakket, graag even contact opnemen.

4 oktober 2021: er zijn weer zaden van de meekrap!

Vorig jaar waren de zaden al snel uitverkocht.
En of de duvel er mee speelt was het dit jaar zo dat de planten uitbundig hebben gebloeid, maar…. dat er geen zaden zijn gevormd. Gelukkig kon ik ze bij een biologisch bedrijf wél bestellen en kunnen wij ze dus nu ook
leveren.
Van de meeste andere planten zijn de zaden nu geoogst en liggen ze te drogen tot ze verder verwerkt kunnen worden. Mooie tijd om een nieuw tuinplan te maken voor komend seizoen!

11 september 2021: toch nog een echte markt!
Bij het kasteel in Hernen is de jaarlijkse tuinmarkt op de eerste zaterdag van juni 2x niet door kunnen gaan. Maar nu in een enigszins afgeslankte vorm (want de éénjarige plantjes doen natuurlijk niet mee): een herfsttuinmarkt. Online aanmelden is de manier om een goede spreiding van bezoekers te bewerkstelligen. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

GRADINKA zal er staan met zaden (onder andere ‘nu nog te zaaien’)
en verder een bescheiden hoeveelheid plantjes, diverse zalfjes én zepen.
Wij hopen u daar te zien!

 

2 augustus nog een keer: workshop ambachtelijke zeep maken.

De eerste keer was snel volgeboekt (dat kan ook wel met maximaal 4 deelnemers). Dus tijd voor een tweede keer. Nog geen vervolgworkshop (die volgt in september), maar weer een basisworkshop, waarin je de eerste beginselen leert van twee soorten ambachtelijke zeep maken.  Hij zal weer zal door mij (Hedwig) gegeven worden bij MAAK-Rotterdam op 2 augustus van 19:30 tot 22:00 uur. Via deze link vind je meer informatie daarover op de site van MAAK Rotterdam. Daarna zullen nog andere data gepland gaan worden, vooral in Nijmegen. Mocht je nieuwsgierig en enthousiast zijn, dan kun je dat alvast laten weten, bijvoorbeeld met een mailtje, dan kunnen wij daar met een planning rekening mee houden. Ook is het mogelijk een workshop-op-lokatie te organiseren: dan komen wij met alle spullen naar je toe.

 

 

9 juli 2021 De eerste workshop ambachtelijke zeep maken.

Na de plantjes zijn de andere producten aan de beurt om in de schijnwerpers te staan,
te beginnen met de ZEEP!

De eerste workshop ambachtelijke zeep maken zal door mij (Hedwig) gegeven worden bij MAAK-Rotterdam op 9 juli van 19:30 tot 22:00 uur. Via deze link vind je meer informatie daarover op de site van MAAK Rotterdam. Daarna zullen nog andere data gepland gaan worden, vooral in Nijmegen. Mocht je nieuwsgierig en enthousiast zijn, dan kun je dat alvast laten weten, dan kunnen wij daar met een planning rekening mee houden. Ook is het mogelijk een workshop-op-lokatie te organiseren: dan komen wij met alle spullen naar je toe.

17 juni 2021. ‘Gradinka Achterom’ is al weer achter de rug, voor dit jaar.
De plantjes hebben hun weg gevonden naar de liefhebbers, of hebben  alsnog in eigen tuinen een plek gekregen. De bakens worden verzet: de eerste zadenoogsten zijn alweer binnen, Én het is er eindelijk van gekomen: de scheerzeep en de babyzeep zijn nu gemaakt. We moeten ze nog een plek geven in de webwinkel, maar mocht je niet kunnen wachten dan is daar via de mail wel een mouw aan te passen.

Het volgende project wordt twee soorten scrubzeep: we houden je op de hoogte!

Zaterdag 5 juni nog één keer ‘Gradinka Achterom’
adres: (klik op deze link)
plantenlijst: hieronder

De tuinmarkt van kasteel Hernen op 5 juni gaat niet door, dus zetten we de plantjeskraam nog een keer op en vervolgen we de verkoop.
Dit zijn de planten die wij kunnen aanbieden. We publiceren  de lijst zodat je al wat kunt rondneuzen.  én het is mogelijk om via de mail een reservering te doen, zodat je zeker weet dat de gewenste planten er nog zijn op 5 juni.

De acacia, agrimonie, zilverwitte alsem, artisjok, bloedzuring, citroenmeloen, courgette duga bijela’, en kiwano zijn inmiddels op. Nieuw toegevoegd zijn de gomplant, eetbare chrysant, aardbeispinazie en Nieuw-Zeelandse spinazie. Achter sommige planten staat ‘in overleg’, wat betekent dat ze nog niet zijn opgepot maar dat we dat op verzoek wél kunnen doen. En van de volgende planten hebben we nog.

Bijgewerkt donderdag 17 juni: de lijst is niet meer van toepassing!

Aardamandel (Chufa) nog 3
Aardbeispinazie genoeg,
ABC-kruid nog 9

Ananaskers nog 7
Ashwagandha  nog 15
Asperge, wilde nog 13
Aubergine ‘Black Beauty’ nog 1
Aubergine ‘mini Libanese’  nog 2
Aubergine ‘Violetta lungo 3’   zijn op.

Augurk ‘Rodnichok’ nog 3
Bloedzuring in overleg  
Boekweit-boom in overleg 
Boombasilicum nog 5 
Boomspinazie nog 4
Bosaardbeitjes nog 3

Broedblad / Kalanchoe nog 7 
Citroenmelisse nog 4, evt meer ‘in overleg ‘ 
Courgettes: gratis: ze knallen hun potjes uit!
Dagga ‘staircase’ ongeveer 7
Daslook ‘in overleg’.
Eetbare chrysant ongeveer 8
Ereprijs, Virginische nog 13
Galega nog 12

Gomplant 4
Grote hardvrucht nog 7
Heemst is op.
Kaardebol, echte nog 2  
Knopig helmkruid nog 5
Komkommer ‘Crystal lemon’*
Komkommer ‘muis’ genoeg
Komkommer ‘olijf’  nog 1
Komkommer ‘Mideast peace’ *
Komkommer ‘Russische vroege’ nog 1
Komkommer ‘Salt & pepper’ * 
Komkommer, Springkk nog 12
Kraailook nog 8
Lathyrus, geurige nog 4

Mariadistel 7 normaal, 1 grotere, 
Meekrap nog 6
Moederkruid nog 3 
Moerasspirea nog 13
Nachtschone nog 4
Nieuw-Zeelandse spinazie nog 12
Paprikaatjes ‘kaboutermutsje’ zijn zo goed als op, 
Parelzaad, glad – stuk of 6

Penningkruid in overleg 
Peperkers nog 5
Pompoentje ‘Baby boo’ nog 4
Pompoen ‘Musquée de Provence’ nog 3
Pompoen butternut ‘Tikva’*
Pompoentje ‘Pomme d ór’  nog 1 
Sint-janskruid ‘in overleg’
Smeerwortel nog 3, evt ‘in overleg’
Steeneppe nog 4-5
Stinkende gouwe nog 6
Teuninsbloem nog 8
Tomatillo zijn op
Valeriaan nog 1 / in overleg 
Zeepkruid ‘in overleg’
Zomerfijnstraal nog 5
Zonnewortel, in overleg

*TOMATEN en KOMKOMMERPLANTEN: de planten zijn al zo groot dat ik ze in grotere potten heb gezet en ze ga wegbrengen naar de Ekoplaza (daar staan ze al) en het Grootstalletje (breng ik ze woensdagochtend heen, plus de butternutpompoen), beide in Nijmegen.

Tomaat ‘Amber’ ,
Tomaat ‘Ananas noir’
Tomaat ‘Berkeley tie dye’ 
Tomaat ‘Big rainbow’ 
Tomaat ‘Blue berry’ 
Tomaat ‘Dorada’ 
Tomaat ‘Oranje vleestomaat’
Tomaat ‘Osu blue’
Tomaat ‘Primavera’ 
Tomaat ‘Sint Pierre’ 
Tomaat ‘Zebra groen-geel’

27 april : toch maar reserveren via de mail

Enthousiast waren we begonnen met het publiceren van de planten om ze via de webwinkel te kunnen reserveren, maar…. er is nog een probleem met de verzendmethode. Dat moet namelijk zijn: “alleen afhalen, op afspraak, bij Gradinka” maar dat is niet gelukt, dus we doen het net als vorig jaar: je kunt van de plantenlijst een reservering doen, die zetten we voor je apart. info@gradinka.nl
En je kunt natuurlijk gewoon langskomen om te zien wat we (nog) hebben. De lijst van planten staat hieronder. In de loop van de week houden we ook de aantallen bij. Wordt vervolgd!

1 mei & 8 mei: Géén plantjesmarkten, Tóch plantjesverkoop.

GRADINKA ACHTEROM 2020

 

Komt er weer aan: GRADINKA ACHTEROM 🙂
De eerste twee zaterdagen van mei gaan onze plantjes weer in de verkoop. Deze keer wil ik proberen dat jullie ook via de website kunnen reserveren, bestellen dus en afrekenen, zodat ze alleen nog maar afgehaald moeten worden. Alles in het kader van zo min mogelijk en zo kort mogelijk contact.

Heel binnenkort een lijst van een en ander.

Online-Zadenmarkt Reclaim the Seeds was succes…

De online-zadenmarkt van Reclaim-the-Seeds was een succes! Naast veel lezingen kwamen enkele kraamhouders ook aan de beurt, waaronder Gradinka Kruidentuinen…
Een heel goed initiatief in deze ophoktijd, maar we hopen jullie wel weer eens in het echt te zien bij onze kraam.

 


20 en 21 maart ZADENMARKT

JAAAAAAAAAAAAAA, er komt een zadenmarkt! Dat wil zeggen een hele speciale, je hoeft er de deur niet voor uit, want het gaat allemaal ON-LINE gebeuren! 🙂
https://reclaimtheseeds-amsterdam.nl/

Reclaim the Seeds Amsterdam

De enthousiaste organisatie van ReclaimTheSeeds Amsterdam heeft de schouders eronder gezet en werken nu nog de laatste oneffenheden weg. ZATERDAG 20 én ZONDAG 21 maart is het zover. Kijk naar het mooie programma dat zij aanbieden, doe mee aan de workshops en rondleidingen, én kijk naar de presentaties die de verschillende kraamhouders gaan geven. Zelf zal ik zaterdag én zondag met de zaden van GRADINKA Kruidentuinen een presentatie geven, rond 12 uur. TOT ZIENS DAAR?

6 en 7 maart 2021 :   GEEN ZADENMARKT, TOCH MARKT-KORTING!

Zaterdag, 6 maart 2021, zou het Noordelijk Zadennetwerk weer een zadenmarkt organiseren. Wij hadden daar heel graag gestaan met onze zaden, maar helaas, de markt ging niet door.
Om de pijn te verzachten hadden we in onze webwinkel een korting aangeboden op alle zaden.
We zijn van plan dit elke keer te doen als er ergens weer een zaden-plantenmarkt niet door gaat.
Dit maken we dan bekend op de voorpagina van Gradinka.nl en bij de winkelmand.

Sneeuw is weg: ZAAIEN!

De denneboomzeepjes zijn op. De sneeuw is weg… tijd om te zaaien. De paprikaplantjes piepen al boven de grond uit (binnen dan wel) maar buiten laat de daslook zich al weer zien. De peultjes, sugar-snaps en kapucijners rammelen bijna hun zakjes uit. De lente komt er nu echt aan. Het lukt nog steeds om jullie zadenbestellingen binnen een week te versturen. Geniet van het mooie weer!

Maandag 15 februari 2021    De volgende ronde.

De kerstboomzeepjes zijn al weer even op, gelukkig maar, want kerst is al weer 6 weken geleden. De kerstvakantie en de nodige tuinwerkloze weken hebben we mooi kunnen benutten om weer de producten aan te vullen en te experimenteren met nieuwe producten. Zo is er weer verse magnesiumgel, verse anti-tekenrollertjes en nieuwe gezichtsbalsem, deze keer met broccoliolie voor een extra zijdezacht velletje.
Ook hebben we bodyscrub gemaakt en ‘magic mud’: zwarte tandpasta met aloe vera en actieve kool, maar die gaan we eerst zelf uitgebreid testen voordat we die op de website zetten.

EN DAN DE ZADEN

De zaden die al vermeld staan op de website zijn mooi bijgewerkt; voor de nieuwe zaden hebben we nog even tijd nodig om tekst en foto’s goed bij elkaar te krijgen, daar wordt aan gewerkt: Tot binnenkort!

Zondag 27 december 2020   Kerstpakketten en zeepjes-actie

Zoooo, lang niets van ons laten horen… We zijn enorm druk geweest met het maken van een dikke duizend zakjes bijen- en vlinderbloemzaden. Daarna nog een flink aantal zepen (ook) voor diverse kerstpakketten.
Inmiddels zijn de kiemtesten van de zaden klaar en staan we in de startblokken om de nieuwe zadenlijst te lanceren. Nog éven geduld daarvoor.

EINDEJAARSACTIE

De kerstdagen zijn dan wel voorbij, de kerstboom staat er misschien nog…  en wij hebben nog een aantal zeepjes over in de vorm van een dennenboom. Die geven wij weg aan de eerste bestellingen die volgen, zolang onze voorraad strekt!

Ook de warme-winter-balsem is weer op voorraad: deze keer ook met Spaanse peper erin zodat hij warmer is dan die van de vorige winter.

Vrijdag 4 september 2020  peren-pluk-dag bij “De Waalgaard”

Twee enthousiaste mensen zijn bezig om een perenboomgaard ‘om te bouwen’ tot een voedselbos-gaard: “De Waalgaard” in Weurt.
4 September is de eerste plukdag van een reeks dagen in september: dit jaar alleen nog peren, maar in de toekomst een voedselbos-gaard met heel afwisselende fruitsoorten, bomen en bessen.
Op 4 september zal GRADINKA Kruidentuinen er ook aanwezig zijn met eerste-hulp-brandnetelzalf en smeerwortelzalf. Hopelijk zal het niet nodig zijn en ga je gewoon naar huis met een tas vol verrukkelijke peren!
i.v.m. het reguleren van het aantal mensen: reserveer een plukmoment van twee uur op de website van de Waalgaard.

24 juni 2020  Nieuwe zalf gemaakt…

Het is een drukke tijd voor Gradinka, want van alles loopt nu door elkaar: de opruiming van de zaden, het oogsten van nieuwe zaden. Het Sint-Jansfeest is geweest, dus ook de oogst van de verse sint-janskruid is nu gebeurd. De olie staat te trekken, ook van de goudsbloem, kamille, kaasjeskruid en driekleurig viooltje.
Voor deze zomertijd hebben wij weer nieuwe brandnetel-vogelmuurzalf gemaakt. Altijd handig om bij de hand te hebben bij jeukende narigheid van brandnetels, insecten, rupsen en zonnebrand. Ook de goudsbloemzalf is weer vers van de pers. Wij wensen iedereen een fijne zomer!

Zondag 3 mei 2020 plantjeskraam Gradinka-achterom!

De tomatenplanten groeien al bijna hun bekertjes uit…

Zaterdag hebben we al een leuke dag gehad met aardig wat belangstelling. Heel leuk om voor het eerst een ‘kraam-aan-huis’ te hebben. We hebben echter nog voldoende plantjes over, dus we knopen er nog een dag aan vast: zondag 3 mei zetten we onze plantenvoorraad nog een keer in de kraam. vanaf 11:00 uur. Reserveren  kan eventueel: via e-mail (info@gradinka.nl) of telefoon (06-45636802) laten weten wat je wilt reserveren en het apart laten zetten of een afspraak maken om het op te komen halen.
De planten gaan € 2,- per stuk kosten, of 6 stuks voor € 10,-, ongeacht of het één- of meerjarigen zijn, klein of groot. Betalen kan per pin, of met een tikkie. Eventueel contant, maar dan wél gepast.
Het lijstje van het bericht van 17 april, is nu aangevuld met nog een paar soorten planten én met de aantallen die er nog zijn.
Je kunt de kraam vinden bij de achteringang van ons huis: NAAST het huis aan Galbasingel nummer 6 (de achterburen) gaat een paadje het Heuvepark in, maar nog vóór het hekje is aan de linkerkant onze achteringang (voor een kaartje klik hier).
Kom zoveel mogelijk op de fiets, zorg dat je een doosje of kratje hebt om de plantjes mee te kunnen nemen. Kom zoveel mogelijk alleen en houd afstand. Na veel gewenste regen hopen we dat het zaterdag droog is. Bij twijfel: even bellen naar 06-45636802.

17 april 2020: de plantenlijsten

Dit zijn de planten die wij kunnen aanbieden.
De voorraad is bijgewerkt op zaterdag 2 mei 2020, 20:00 uur.

Agrimonie, nog 3
Ananaskers, nog veel
Ananassalie, 4
Ashwagandha, 6
Aubergine ‘Black Beauty’, nog 2
Boerentabak, moeten nog even wat groter worden.
Brave Hendrik, nog 6
Brem, verfbrem, nog 3
Broedblad / Kalanchoe, nog 6
Citroenmelisse, nog 3
Courgette lange witte (duga bijela), zijn op.
Dagga ‘staircase’, nog 6
Damast, zijn op
Heemst, nog 3
Kaardebol, echte weverskaarde, nog 10
Kiwano, nog 4
Komkommer Turkse witte, zijn op
Komkommer Suyo long, nog 2
Komkommer White wonder, nog 1
kurkumastekken, nog 3
Meekrap, nog veel
Mimosaboontje, moet nog even groter worden
Muis-komkommer, zijn op
Muurbloem, nog 3
Nachtschone, nog 5
Olijf-komkommertje, nog 2
Paprikaatjes ‘kaboutermutsje’, nog 11
Pompoenen, zijn op
Sopropo of balsempeer, nog 3
Toona / maggieboom, nog ruim veel
Wilde aspergeplanten, nog 17
Zwartmoeskervel, nog 10

De tomaten waren al in maart gezaaid, dus die hebben we straks in overvloed, in allerhande kleuren en smaken:

Ananas noir,  nog 1
Banana green, nog 7
Berkeley tie dye, nog 14
Blondkopfchen, nog 4
Dark tiger, nog 9
Fuzzy Wuzzy, nog 6
Hellfrucht, nog 13
Ida gold, nog 5
Indigo rose, nog 11
Jersey devill, nog 4
Malakitovaja shkatulka, nog 8
Lemon tree, nog 11
Principe Borghese, nog 17
Roma, nog 11
San Marzano, nog 21
Sint Pierre, nog 4
Sprite, nog 4

We hebben dit nog niet eerder bij de hand gehad, dus moeten nog bedenken hoe we dit het handigst aanpakken. We staan open voor suggesties. Bovendien zou je al kunnen aangeven als je belangstelling hebt voor een of meerdere planten, dan kunnen we die reserveren. We houden jullie op de hoogte.zaterdag 2

7 april 2020: ook geen plantenmarkt, we zoeken naar alternatieven

De eerstvolgende markt zou de plantjesmarkt zijn in Lent, de zogenaamde LENT-e-MARKT. De opkweek van de tomatenplanten was al gestart vóór de bekendmaking dat de markt niet doorgaat. Behalve de tomatenplanten zijn er nog planten die we vorig jaar hebben gezaaid, zoals wilde aspergeplanten en toona, de maggieboomplant voor o.a. in de permacultuur. We gaan ons bezinnen op een manier om deze planten toch aan te kunnen bieden. Houd deze pagina in de gaten! Wordt vervolgd.

22 maart 2020: DIVERSE ZADENMARKTEN GAAN VOORLOPIG NIET DOOR

Speciaal voor de mensen die dit voorjaar graag hun zadenvoorraad hadden willen aanvullen hebben wij nu een speciale aanbieding: vanaf een bestelling van 6 zakjes nemen wij de verzendkosten voor onze rekening. In het kader bovenaan de pagina staat een kortingscode die je kunt invullen of plakken in een leeg veld bij het woord kortingscode op de winkelmandpagina.
Deze code zorgt ervoor dat er geen verzendkosten worden gerekend bij aankoop van minstens zes zadenzakjes of bij het overeenkomende aankoopbedrag voor zaden van €9,90. Deze aanbieding is geldig tot maandag 1 juni.

1 maart 2020: zadenmarkt Boekel

De eerstvolgende zadenmarkt is komend weekend, 7 & 8 maart, in Boekel. In de loop van deze week zullen nog nieuwe zaden verwerkt gaan worden, zoals bijvoorbeeld de ginkgo en de witte salie. Hou de website in de gaten… of kom naar de markt in Boekel 🙂

17 februari 2020: zadenmarkt Lierse (B)

De eerste zadenmarkt is geweest. Het voordeel van zo’n markt is dat er een duidelijke deadline is om alle zaden in de zakjes te hebben zitten. Daar hebben we hard aan gewerkt. Intussen zijn de zepen mooi uitgerijpt en verpakt. Ook zijn er al diverse bestellingen binnengekomen en de deur uitgegaan: we hebben de smaak te pakken.

1 februari 2020: www.gradinka.nl nu geopend

We gooien het slot eraf: de website mag nu door iedereen gezien worden. Spannend, want hoewel wij zelf van alles getest hebben, de teksten zijn nagekeken op taalfouten of onvolledigheid… zal het vast nog gebeuren dat er iets niet duidelijk is, een product ten onrechte op ‘uitverkocht’ of ‘op voorraad’ staat, maar dat komen we dan vanzelf wel tegen. Welkom op GRADINKA Kruidentuinen!

28 januari 2020:  de laatste loten

De website is nu echt bijna, bijna, bijna klaar. Met de zaden zijn we nog druk bezig om alle zakjes van etiketten te voorzien en met zaden te vullen. Maar intussen wil ik hier wat anders laten zien, een filmpje over de dikkopvlinders. We hebben zelf de opnames gemaakt, maar mijn zus Astrid heeft er een mooi filmpje van gemaakt.

Zaterdag 19 januari 2020: voorraden bijgewerkt

Van de meeste producten is de voorraad bijgewerkt. De potjes en flesjes hebben hun etiketten gekregen en de zepen liggen te rijpen. Met de zaden is het nog niet zover: na de kiemtesten gaan we de zakjes klaarmaken. We verwachten dat half februari de zakjes klaar zullen zijn. Dat moet ook wel, want 15 februari is de eerste zadenmarkt in Lier, België.