Meteen naar de inhoud

Koekie-beleid

Koekies-met-meer-smaken
Gradinka.nl maakt gebruik van zgn koekies – kleine tekstbestandjes die in jouw eigen netbrowser worden opgeslagen en die bedoeld zijn om een effectieve en aangename surfervaring mogelijk te maken. In het algemeen worden die koekies gebruikt om gebruikersvoorkeuren te bewaren, zoals wat je al in je winkelmand hebt gestopt, zodat je, na een herstart van je browser, dat voor gradinka.nl niet weer opnieuw hoeft te doen. Er zijn echter ook minder onschuldig smakende koekies die anoniem (dat dan wel) gegevens opslaan over je surfgedrag en dit dan doorsturen naar applicaties van derde partijen, zoals Google Analytics van Google en daarmee dus op het net worden bewaard.

Alleen functionele koekies
Wij van gradinka.nl maken geen gebruik van analytische koekies, we merken zelf wel aan reacties en/of bestellingen waar zo de voorkeuren liggen. Daarmee voorkomen we ook dat je ineens reclame over je scherm krijgt voor een Kerstreis naar de Caribische Eilanden als je op gradinka.nl eens hebt gezocht naar bijvoorbeeld Warme-winter-balsem..

Helemaal geen koekies
Als je helemaal geen koekies wilt kun je dit in je eigen netbrowser ook helemaal uitschakelen (meestal bij zoiets als ‘Opties/ Privacy en Beveiliging’). Dan krijg je nooit meer een lekker (of vies) koekie, niet van gradinka.nl, maar ook niet meer van alle andere sites. Dit kan echter wel van invloed zijn op een soepele surfervaring.
Dat geldt tevens voor het gebruik van AdBanner-plugins, waardoor sommige sites niet eens meer goed willen laden…veel, ook serieuze en informatieve websites, zijn namelijk financieel afhankelijk van meegetoonde reclame zodat informatie gratis kan worden aangeboden. Gradinka toont overigens geen advertenties op de eigen site.
Meer over koekies en het uitschakelen ervan kun je vinden in de Help-sectie van je netbrowser of zoek eens op ‘About Cookies’, bijvoorbeeld met Google-search (waarmee dan vervolgens wel je zoekactie wordt opgeslagen op de Google-servers…zin in reclame voor een weekje op de Cookeilanden of een Kookcursus?)…


Als zodanig opgemaakt op 14 december 2019