Meteen naar de inhoud

 
Schot in de roos

Gradinka Kruidentuinen was een aantal jaren geleden een initiatief van mijzelf. Na gewerkt te hebben in het onderwijs en in de psychiatrie heb ik op een gegeven moment het roer omgegooid om een heel andere richting in te gaan: de biologische landbouw, met misschien een zorgboerderij in het vooruitzicht.

Tijdens de opleiding voor biolologisch-dynamische landbouw aan de Kraaybeekerhof in Driebergen, deed ik eerst een koeienstage, daarna de fijne-groenten-akkerbouw-stage en een klein-vee-stage, maar de laatste stage, een kruidenstage…
…dát was een schot in de roos…!
Toen ik na een aantal jaren voor mijzelf wilde beginnen, was de naam ‘Gradinka’ de eerste die tevoorschijn kwam: Gradinka betekent ‘tuintje’ in het Bulgaars. De naam mag dan Bulgaars zijn maar de tuin
is 100% NL…
De boekhouding van Gradinka Kruidentuinen is in handen van Frank, mijn man.
Onze website, annex webwinkel, is óók door hem vormgegeven en gerealiseerd, op basis van mijn teksten en (op een uitzondering na) mijn seizoenen lang gemaakte foto’s.
Regelmatig komt een stagiaire of een tuinvriend een handje meehelpen, en zo mag GRADINKA opbloeien tot een mooie en productieve tuin.