Ga naar de inhoud

Meer over Zaden…

GRADINKA heeft een groot assortiment plantenzaden: voor kruiden, bloemen, vruchten, groenten, kruidenthee, en voor bijen- en vlinderbloemen. De natuur heeft onze zorg nodig en de tijd dringt: alleen al voor de bijen en vlinders moeten we veel meer bloemen gaan zaaien.

Maar het is ook andersom: om in de toekomst nog steeds kruiden, bloemen, fruit en groenten te kunnen oogsten, hebben we de bijen en andere bestuivende insecten hard nodig! Speciaal daarvoor hebben wij een mix samengesteld voor (solitaire) bijen en vlinders.

Vitaal

Wij werken vanuit het inzicht, de kennis en de werkwijze die opgedaan is op de biologisch-dynamische landbouwopleiding aan de Kraaybeekerhof in Driebergen, en op de herboristenopleiding van
De Sprenk in De Mortel. De planten en zaden worden geteeld en geoogst volgens
biologisch dynamische richtlijnen, al heeft GRADINKA nog geen officieel keurmerk. We werken natuurlijk zonder kunstmest of pesticiden. Voor de verzorging van de planten houden we rekening met de stand van de planeten, met een eventuele gunstige synergie van plant-combinaties,  en we passen teeltwisseling toe om de grond niet uit te putten.
Èn niet in de laatste plaats: de grond waarop deze planten groeien en rijpen is de prachtige klei in de uiterwaarden van de Waal!
Kortom: we kweken gezonde en vitale planten met kiemkrachtige zaden.

Speciale bestelling

Mocht u naar speciale (andere) zaden op zoek zijn: waag een poging om het te vragen, want niet alle zaden ‘halen’ steeds de website. Neem alsjeblieft contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden: info@gradinka.nl