Meteen naar de inhoud

Meer over Oliën…

De kruiden die door ons worden gebruikt voor de oliën van GRADINKA Kruidentuinen zijn opgekweekt zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen. Ze worden vervolgens vers verwerkt in biologische zonnebloemolie van Ekoland.

Olie is een mooie drager van plantenstoffen, want olie is in staat om verschillende (geneeskrachtige) stoffen als het ware ‘uit een plant te trekken’. De toegevoegde etherische olie geeft de olie een lekker luchtje, kan de specifieke werking van de kruidenolie aanvullen en versterken en verlengt de houdbaarheid van de olie.

Huidverzorgend

Alle oliën van GRADINKA hebben een huidverzorgende en vitaliserende eigenschap; daarnaast hebben zij elk een specifieke werking. De oliën zijn een paar jaar houdbaar, maar de medicinale werking is het eerste jaar het krachtigst. Koel bewaren en hygiënisch gebruik, vooral de randen goed schoonhouden, verlengt de houdbaarheid. De “te gebruiken tot”-datum op het etiket is een gangbaar gemiddelde. Aangezien bruin glas de olie beschermt tegen veroudering, verpakken wij de olie het liefst in de ouderwetse bruine glazen ‘Meplat’-flesjes. Waarschijnlijk herken je de flesjes als die van tijmsiroop…
De oliën trekken langzaam in de huid en geven op dieb manier langdurig bescherming. Maar, als je de olie op een vochtige huid aanbrengt, of combineert met een beetje water of bloesemwater, zal zij sneller in de huid worden opgenomen.
GRADINKA maakt de volgende oliën:
 
De olie van smeerwortel en helmkruid reserveren wij voor onze eigen productie van de zalven, en hebben we dus niet standaard in het assortiment, maar mocht je er zelf mee aan de slag willen, kun je er ons om vragen.
De levertijd van olie is iets langer dan die van andere producten: in verband met de houdbaarheid verwerken wij het pas wanneer er een bestelling voor is.