Meteen naar de inhoud

Spier-en Gewrichts balsem

7,9513,95 incl btw

Sint-janskruid / hypericum perforatum,
met een compositie van etherische oliën
Spier- en gewrichtsbalsem wordt gebruikt voor een lichte massage na bijvoorbeeld (sport)inspanning, voor soepele spieren en gewrichten. Deze balsem stimuleert de doorbloeding van de spieren en helpt afvalstoffen te verwijderen. Het kan de pijn verzachten van stramme en pijnlijke gewrichten en is ook als massagebalsem heel geschikt. De etherische oliën versterken het effect van het sint-janskruid, én geven een frisse, kruidige geur aan de balsem. Door de sint-janskruidolie in de balsem kan de huid gevoeliger op zonlicht reageren, dus beter niet in de volle zon gebruiken. Gek genoeg haalt het juist wel de hitte uit de huid nádat die door de zon verbrand is…
PS: deze spier- en gewrichtsbalsem is mijn werkstuk geweest van het onderdeel aromatherapie van de herboristenopleiding.

.
Artikelnummer: ZB-SPIER Categorie: Tags: , , ,
Ingrediënten: maceraat van de bloeiende toppen van het Sint-janskruid* in zonnebloemolie*, bijenwas*, compositie van etherische oliën*, onder andere Spaanse marjolein*, Spaanse (kamfer-)rozemarijn*, en peper*.
INCI: Helianthus annuus seed oil*-Hypericum perforatum*, aqua, alcohol, lanolin, Cera alba*, Thymus Mastichina Flower Oil*​, Rosmarinus officinalis leaf oil*, Piper nigrum oil*.

* van biologische herkomst.